Recepten

Recepten

Dag in dag uit ben ik bezig met duurzaamheid. Zo ook in de keuken.

als klein meisje was ik al dol op koken en bakken. Dit is versterkt toen Julia, onze dochter, geboren werd. Al snel wilde ik zelf gezonde en bewuste dingen voor haar maken die qua smaak niet onder doen aan de ondergebonden variant. Bestaande recepten plantaardig maken is ook een passie geworden voor mij. Ik wil alles kunnen eten waar ik zin in heb met zo min mogelijk belasting van het milieu en zonder dierenleed. Geniet van de recepten en heb je vragen, stel ze vooral!

plantaardige notenrotsjes met witte en pure chocolade

01

Nootjes

Je kunt het beste gaan voor vers gebrande, licht gezouten nootjes. Ik raad je aan om een mix te kiezen en niet alleen pinda's.

02

Chocolade

Kwaliteit chocolade is een must in dit recept. Callebaut pure chocolade is plantaardig en goed te verwerken. De witte chocolade is een reep vegan wit van de Jumbo. Uit ervaring is gebleken dat deze het lekkerst is en goed betaalbaar.

03

Smelt de chocolade

Smelt de pure chocolade au-bain marie en voeg de noten toe aan de chocolade. De hoeveelheid chocolade moet genoeg zijn om alle noten volledig onder te dompelen. 

04

Hoopjes maken en decoreren

Met twee lepels maak je hoopjes van de nootje en chocolade op een bakpapier. Vervolgens smelt je de witte chocolade en decoreer je de notenrotsjes. laat ze goed stollen en dan lekker opeten!

Share by: